Bradford

Bradford West-Gwillimbury Leisure Centre

Client

The Town of Bradford-West Gwillimbury

Budget

$35 Million

Size

165,000 sf.

Completed

April 2012

Delivery Model

Design-Bid-Build

Sector

LEED

Multi-Use Recreation Facilities

Architect

Salter Pilon Architecture Inc.

The Bradford West-Gwillimbury Leisure Centre was one of the largest multi-use recreation facilities in Ontario when it opened in 2012. The facility consists of four major components: a 900 seat NHL-sized twin ice pad facility, a pool complex including an eight-lane, 25 meter competition pool, a beach walk-in leisure pool and separate therapy pool, and a double gymnasium with community service spaces. The project included several sustainable design features, and was LEED® Silver Certified in March 2015. Both ice rinks take advantage of waste heat from the refrigeration system to provide hydronic in-floor heating.

“Aquicon was organized, knowledgable and helpful when site issues arose, and I commend the true hands-on involvement from senior leadership, which led the project to its successful completion.”

John Persano, Contract Administrator, Salter Pilon Architecture

The recreation complex’s design provides fold-down seating within its rink areas for 900 seats and 300 spectators and includes 9 accessible change rooms, a large home team room, a public skate change area, and an associated officials’ rooms. The building is intended to allow straightforward navigation, and easy access to all spaces.

Other Projects

View More Projects

YMCA of the City of Quinte West

This project involved the construction of a new single storey YMCA facility consisting of a variety of amenities.

VIEW PROJECT

Woodward Environmental Laboratory and Operations Control Centre

This project involved the construction of a new testing facility for the City of Hamilton's central sewage treatment plant.

VIEW PROJECT

Waterloo Regional Police Services – North Division

This project involved the construction of a new police station with a 2-level parking deck.

VIEW PROJECT

Vic Johnston Community Centre

This project consisted of the demolition to an existing portion of the arena to allow for a new 22,000 square foot addition.

VIEW PROJECT