BRAMPTON TRANSIT

Sandalwood Yard Bus Facility

Client

City of Brampton

Budget

$31.5 Million

Size

260,000 sf.

Completed

January 2008

Delivery Model

Design-Bid-Build

Sector

Public and Government

Transit and Operations Centres

Architect

Giffels Associates Limited (now IBI Group Architects)

This project involved the construction of a facility for the City of Brampton as an expansion of the Brampton Transit services. The facility was separated into two distinct parts: the Brampton Transit Administrative Office and Dispatch Centre and the Storage and Maintenance Garage. The new facility features parking to accommodate 300 cars and a delivery dock, and is equipped with an emergency diesel generator and electrical transformers.

“This project was completed in a timely, professional and supportive manner. Aquicon Construction brought their vast experience and knowledge to the project and consistently strived to achieve the schedule and design goals.”

Martin Doerksen, Project Manager, Buildings and Property Management, The Corporation of the City of Brampton

Construction included two interior fueling lanes serviced by two underground exterior fuel tanks. The fueling pump stations were interlocked with the building exhaust to make to ensure TSSA requirements for interior fueling were being met. The repair garage includes shop service and wash areas, hoists, inventory stores, washrooms and locker rooms.

Other Projects

View More Projects

Woodward Environmental Laboratory and Operations Control Centre

This project involved the construction of a new testing facility for the City of Hamilton's central sewage treatment plant.

VIEW PROJECT

Waterloo Regional Police Services – North Division

This project involved the construction of a new police station with a 2-level parking deck.

VIEW PROJECT

Toronto Transit Commission Control Centre

This project involved the construction of a control centre for the TTC, which runs Toronto's subway systems.

VIEW PROJECT

People Mover, Bus Maintenance and Storage Facility

Work involved the construction of a new building that includes office space as well as a maintenance and storage area.

VIEW PROJECT